Het is nu 01-02-2015, 01:26
Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)

Satbox4all.nl



 
Advies sateliet, diseqc switch
Offline lpmeester

Newbie
*

Berichten:13
Lid sinds: Feb 2011
Reputatie:
Locatie:
Laatst online: 21-10-2013 07:23

Bericht: #1
Posted 19-02-2012 10:01

Ik wil graag mijn set uitbreiden ik heb nu de volgende satelieten:

28,2 Oost Astra 2A 2B 2C 2D Eurobird 1

23,5 Oost Astra 3A 3B Thor 2

19,2 Oost Astra 1L 1KR 2C 1H 1M

13,0 Oost Hotbird 6 8 9


Ik wil het uitbreiden met

4,8 West Astra 4A
5,0 West Astra 1A

0,8 West Thor 5 6
Intelsat 10-02

Heeft iemand nog satelieten die ik met een 80cm schotel kan ontvangen
Dit alles wil ik aansluiten op een EMP DISEqC 8/1 Switch wie heeft met deze switches ervaring en zijn ze een beetje betrouwbaar
 
Find Reply
Offline aart44

Donateur
*

Berichten:2.016
Lid sinds: Dec 2006
Reputatie:
Locatie: Amersfoort
Laatst online: Gisteren 17:00

Bericht: #2
Posted 19-02-2012 10:46

(19-02-2012 10:01 )lpmeester schreef:  I
Ik wil het uitbreiden met

4,8 West Astra 4A
5,0 West Astra 1A

0,8 West Thor 5 6
Intelsat 10-02

Heeft iemand nog satelieten die ik met een 80cm schotel kan ontvangen
Dit alles wil ik aansluiten op een EMP DISEqC 8/1 Switch wie heeft met deze switches ervaring en zijn ze een beetje betrouwbaar

Volgens mij haal je dingen door elkaar Astra 4A hangt niet op west maar op 4.8 oost en op 5 west hangt de Atlantic Bird 3 en de Astra 1A is volgens mij al ruimteschroot.

Op 0.8 west die kun je alle twee met 1 lnb vangen dus dat moet lukken ja er is nog genoeg dat je met een 80 cm schotel kunt ontvangen zoals 16 oost 4 Eutelsat satellieten, 9 oost Eurobird 9A.

Lijkt me dat die EMP switch OK is lees er nooit iets negatiefs over.

Maxdigitaal 225:nu CTech 5000 Dreambox 800 Ferguson Ariva 200 Amiko Alien Prof DVB S2 7300 kaart Triax 88 cm met Stab HH 100 motor en nog meer zooi.
 
Find Reply
Offline lpmeester

Newbie
*

Berichten:13
Lid sinds: Feb 2011
Reputatie:
Locatie:
Laatst online: 21-10-2013 07:23

Bericht: #3
Posted 19-02-2012 11:00

Oke bedankt voor uw reactie ja klopt die astra moet 4,8 oost zijn heb het per ongeluk verkeerd vertaald van kingofsat ik zal kijken naar 16 en 9 oost
 
Find Reply
Offline MrKathreinII

Donateur
*

Berichten:370
Lid sinds: Apr 2008
Reputatie:
Locatie: Amsterdam-N
Laatst online: Gisteren 12:59

Bericht: #4
Posted 19-02-2012 11:03

Astra 4a zit op 4.8E (Oost). o\Op 5E zit de AMC2, die zend niets uit. Mocht dat wel het geval worden dan ontvang je ze als één satelliet omdat ze binnen de 1 graad van elkaar staan.
Al die satellieten ontvangen lukt je nooit met een normale 80 cm schotel, daar is de openingshoek te klein voor. Hoe wil je de lnb's bevestigen?
De switch is geen probleem als je ontvanger daar geschikt voor is.
Kijk eens op http://www.lyngsat.com/index.html en op http://www.satbeams.com/footprints
Suc6

VU+ DUO2 + Bigsat 8 Quad LNB + LG 55UB850V = smilie
 
Find Reply
Offline lpmeester

Newbie
*

Berichten:13
Lid sinds: Feb 2011
Reputatie:
Locatie:
Laatst online: 21-10-2013 07:23

Bericht: #5
Posted 19-02-2012 11:28

De Astra dat klopt ik was er al vanuit gegaan dat ik ze op 1 kop kon ontvangen.
Ik heb momenteel een 80cm schotel staan ik ga er nog een 80cm schotel bijplaatsen voor de satelieten die buiten mijn schotel vallen ik monteer een triax multiblock voor 4 lnb's op de schotel
Ik kan ook wel een wavefrontier kopen maar ik heb dit nog liggen alleen de koppen heb ik nog niet ik sluit het gehaal aan op een emp 8/1 switch die naar mijn vu solo gaat
 
Find Reply
Offline minplus

satboef4all
*

Berichten:3.644
Lid sinds: Sep 2006
Reputatie:
Locatie: emmen e.o.
Laatst online: Gisteren 23:25

Bericht: #6
Posted 19-02-2012 11:33

Heb je 1 schotel of 2?
Welk type?
Heb je een HD-ontvanger of alleen SD?
Welk type?

VU+ Duo met open pli, Max 2100+ , Gregorian, Big bisat, LCD en een acceptabele plasma
 
Find Reply
Offline lpmeester

Newbie
*

Berichten:13
Lid sinds: Feb 2011
Reputatie:
Locatie:
Laatst online: 21-10-2013 07:23

Bericht: #7
Posted 19-02-2012 11:35

Ik heb momenteel 1 schotel als ik alles bijelkaar heb ga ik een 2e schotel plaatsen heb genoeg ruimte ik heb een HD ontvanger een vu+solo
 
Find Reply
Offline MrKathreinII

Donateur
*

Berichten:370
Lid sinds: Apr 2008
Reputatie:
Locatie: Amsterdam-N
Laatst online: Gisteren 12:59

Bericht: #8
Posted 19-02-2012 18:35

Dan gaat het wel lukken!
Daar wil ik wel bij opmerken dat Thor (0.8W) niet zo heel veel FTA zenders heeft.
Kijk ook eens op 7E en 9E.

VU+ DUO2 + Bigsat 8 Quad LNB + LG 55UB850V = smilie
 
Find Reply
Offline minplus

satboef4all
*

Berichten:3.644
Lid sinds: Sep 2006
Reputatie:
Locatie: emmen e.o.
Laatst online: Gisteren 23:25

Bericht: #9
Posted 19-02-2012 22:38

Hangt er een beetje van af wat je wilt zien en hoe je de configuratie van beide schotels doet, maar let ook nog even op de Turksat met een paar honderd FTA's.

VU+ Duo met open pli, Max 2100+ , Gregorian, Big bisat, LCD en een acceptabele plasma
 
Find Reply


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Multi (HD) Receiver advies gevraagd Niceguy 27 6.302 03-03-2013 17:23
Laatste bericht: minplus
  Advies gevraagd voor een full HD receiver met mogelijkheden. artware 8 2.344 08-10-2012 18:10
Laatste bericht: mistrale
  Advies over overstap naar HD doggy 11 2.947 19-08-2011 22:04
Laatste bericht: minplus
  Aanschaf advies gevraagd marcelw 3 2.014 08-06-2010 20:20
Laatste bericht: inbetwee
Question Advies beste ontvanger benito 2 4.275 06-04-2010 20:10
Laatste bericht: dbox6

Ga naar locatie:

Naar boven
Aangedreven door MyBB, © 2002-2015 MyBB Group
Designed by Andrew. Icons by dAKirby309

Aanmelden
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:



Lost your password?
GeopbyteZ by Zeuder

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it