Satbox4all.nl
dreambox 500 diseqc - Afdrukversie

+- Satbox4all.nl (http://www.satbox4all.nl/Forum)
+-- Forum: Dreambox Sectie/ Linux Ontvangers (http://www.satbox4all.nl/Forum/forum-9.html)
+--- Forum: Dreambox500 (http://www.satbox4all.nl/Forum/forum-55.html)
+--- Topic: dreambox 500 diseqc (/thread-11024.html)

Pagina's: 1 2 3 4


RE: dreambox 500 diseqc - davmal - 11-11-2008

Ik heb signaal op hotbird en als ik een scan doe of een transponder invoer en scan , dan zegt hij bij alles o gevonden.
Heb de lnb's een geschakeld via de speciale schakeling en lnb 1 op astra , lnb 2 op hotbird en lnb 3 op siruis .en alles blijft gelijk .
Bij signaalmeting is het signaal beter op hotbid , dan op astra , toch op hotbird 0,0.
kun je gewoon niet instellen disecq 1 op 4
2 op 4
3 op 4
En mijn probleem is opgelost.


RE: dreambox 500 diseqc - dbox6 - 11-11-2008

davmal schreef:Ik heb signaal op hotbird en als ik een scan doe of een transponder invoer en scan , dan zegt hij bij alles o gevonden.

Klopt, als je al eerder een scan hebt gedaan en hij vind geen nieuwe zenders dan geeft ie aan dat ie niets nieuws heeft gevonden. Maar de zenders die ie al gevonden heeft staan keurig netjes in de zenderlijst. Dusja.... gewoon even in je zenderlijst kijken dan?


RE: dreambox 500 diseqc - davmal - 12-11-2008

sorry , maar dat lukt hier niet .
Signaal op astra 1 signaal op hotbird
Voer transponders handmatig in van op kingsat en hij scant en vind 0
Al een omgewisselt de ab en ba lijnen , maar gelijk.
moet ik iets special aanvinken in het menu transponder scan vb : netwerkzoeken of een ander vakje.


RE: dreambox 500 diseqc - dbox6 - 12-11-2008

davmal schreef:sorry , maar dat lukt hier niet .
Signaal op astra 1 signaal op hotbird
Voer transponders handmatig in van op kingsat en hij scant en vind 0
Al een omgewisselt de ab en ba lijnen , maar gelijk.
moet ik iets special aanvinken in het menu transponder scan vb : netwerkzoeken of een ander vakje.

Nogmaals: je hoeft geen transponders handmatig in te voeren, als hij de zenders al in de zenderlijst heeft staan zal hij bij een nieuwe scan er 0 vinden. Je hoeft niets speciaals aan te vinken, kijk gewoon in je zenderlijst!

Afstandbediening pakken, druk op Ok en je ziet een zenderlijst, en druk bij voorkeur op de rode toets voor alle zenders, of de groene voor de betreffende satellieten, of de gele voor providers. Zo moeilijk is dat toch niet?

Welke image heb je erin zitten? Gemini? Pli?


RE: dreambox 500 diseqc - davmal - 12-11-2008

de gemini , op hotbird heb ik 11 zenders en astra +- 20 .
Ja , ik versta dat allemaal , denk dat ik fout zit bij de multie scan , daat staat achter astra en hotbird , 0 .
Ik heb in de boek gezien dat ik dat moet op ALLES moet zetten .
Heb het boek vandaag eens goed gelezen en zal het nog eens testen , maar het gaat de goede richting uit , komt wel inorde.
Current transponder of zo iets , wat wil dat zeggen? , dat staat daar ook ergens bij dat menu als ik op ok druk. ( bij hotbird satelliet denk ik )


RE: dreambox 500 diseqc - davmal - 12-11-2008

de diseqc instellingen zijn goed nu , signaal op Astra 1 , hotbird , siruis .
Mulite scan en transponder scan gedaan .
Als ik dan op ok druk en neem satellieten .
zie ik
Astra 14 sevies zenders
hotbird 11 // //
sirus 9 // //
Waarom zo weinig zenders .
Als ik op kingsat kijk voor BVN en zet er die transponder in daar krijg ik geen signaal op ?
Zodus weet ik dat er iets mis is , BVN zender kan ik niet zien ( het is maar een vb ).


RE: dreambox 500 diseqc - dbox6 - 12-11-2008

davmal schreef:Current transponder of zo iets , wat wil dat zeggen? , dat staat daar ook ergens bij dat menu als ik op ok druk. ( bij hotbird satelliet denk ik )

Current transponder = huidige transponder. Dus als je nu op een zender staat afgesteld, is dat de betreffende transponder.


RE: dreambox 500 diseqc - dbox6 - 12-11-2008

davmal schreef:de diseqc instellingen zijn goed nu , signaal op Astra 1 , hotbird , siruis .
Mulite scan en transponder scan gedaan .
Als ik dan op ok druk en neem satellieten .
zie ik
Astra 14 sevies zenders
hotbird 11 // //
sirus 9 // //
Waarom zo weinig zenders .
Als ik op kingsat kijk voor BVN en zet er die transponder in daar krijg ik geen signaal op ?
Zodus weet ik dat er iets mis is , BVN zender kan ik niet zien ( het is maar een vb ).

Dan moet jeje schotel beter uitrichten? Kijk eens naar je signaal bij de satellieten dan?


RE: dreambox 500 diseqc - davmal - 12-11-2008

En op de topfield , gaat het wel alle transponders .
Zonder de schotel bij te regelen .
Schotel staat goed , signaal op astra en hotbird zo goed als max- signaal.